Wat is bidirectioneel?

Bidirectioneel

Wat is bidirectioneel?

Bidirectioneel is een communicatiemodus die in staat is gegevens in beide richtingen te verzenden en ontvangen. Echter kan dit niet op hetzelfde moment.

Het is ook een printerpoortmodus die voor het eerst werd geïntroduceerd door IBM in 1987. De bidirectionele poort is een 8-bits poort die tussen 75 en 300 kB kan verzenden. Die beschikbaar was als een type 1 of type 3 poort en die een Direct Memory Access (DMA) gebruikte.

 

 

De voordelen van bidirectionele datacommunicatie

  • Gesynchroniseerde componenten: Bij het veranderen van de waarde van het ene component, zal ook de waarde van het gekoppelde component wijzigen. En natuurlijk andersom ook.
  • Bewerk databasetabellen: Deze transactie kan een databasetabel bijwerken met de waarden van een OPC-locatie, waardoor de waarden toegankelijk worden voor systemen die wel databases kunnen lezen, echter geen OPC-locaties kunnen lezen.
  • Bewerk OPC-locaties: Externe systemen kunnen met bidirectionele transacties OPC-locaties bijwerken door interactie met de database.
  • Automatische updates: Een transactiegroep die is ontworpen voor bidirectionele synchronisatie evalueert en verwerkt de updates tegen de snelheid van de groep, bijvoorbeeld elke seconde.
  • Tijdens werkzaamheden: Het kan voorkomen dat zowel de database als de OPC-locaties wijzigingen ondergaan tussen de uitvoering van de transactiegroep. In dat geval synchroniseren de database en de OPC-locatie in overeenstemming met de geselecteerde updatemodus.

Bidirectioneel & Ignition

In Ignition is het mogelijk om bidirectionele bindings te maken. Wanneer je het voorbeeld bekijkt met het numerieke tekstveld en de slider, dan kan je de slider op bijvoorbeeld een waarde van 75 zetten en dan verandert het numerieke tekstveld automatisch ook naar de waarde 75. Bidirectioneel wil zeggen dat dit ook andersom mogelijk is. Dus wanneer je het numerieke tekstveld wijzigt, wijzigt de slider vervolgens ook direct naar de door jou doorgevoerde waarde.

Bidirectionele property binding in Ignition
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?