Ignition Sequential Function Charts (SFC) module

SFC Module

Stroomlijn de creatie, organisatie en visualisatie van robuuste systemen

De krachtige visuele programmeertaal van deze module stelt je in staat om complexe logica op een eenvoudige meer intuïtieve manier te schrijven. De module werkt naadloos samen met Ignition en vertegenwoordigt een sprong voorwaarts in de mogelijkheden van de software.

Visuele logica programmering

De visuele slepen-en-neerzetten programmeertool van deze module maakt het schrijven van complexe logica veel soepeler dan het gebruik van de standaard Python-scripts die in Ignition zijn opgenomen. Met een eenvoudige visuele interface kan je stappen, overgangen, parallelle blokken en andere elementen voor slepen en neerzetten om complexe grafieken te maken. SFC binnen Ignition kan gebruik maken van scripts, tags en andere elementen die al beschikbaar zijn in het Ignition-platform.

Sequential Function Chart (SFC) module voor het maken van robuuste systemen

Belangrijkste functies van de SFC module

Grafiekbewaking
Je kan grafieken visueel volgen in de Ignition Designer en clients, waarbij je kan zien dat elke grafiek zijn logica uitvoert, tot welke specifieke stap momenteel wordt uitgevoerd. Je kan zelfs de interne variabelen van de grafiek inspecteren terwijl deze wordt uitgevoerd. De visuele aard van SFC maakt het veel gemakkelijker om problemen op te lossen dan Python-scripts.

Bouw robuuste logica
Het kost veel minder tijd om elk type robuuste logica te bouwen dat jouw onderneming nodig heeft. Onder andere langlopende taken, parallelle taken, taken die onder bepaalde omstandigheden pauzeren voordat ze verder gaan, lussen, subdiagrammen en meer.

Hot bewerkbaarheid
In sommige gevallen kunnen wijzigingen worden aangebracht in grafieken die al actief zijn. Dit kan een krachtige manier zijn om fouten te herstellen zonder dat een diagram opnieuw moet worden opgestart.

Meerdere diagraminstanties
Met deze module kan je meerdere instanties van een diagram instantiëren. Elke instantie kan worden geconfigureerd met verschillende startparameters, waardoor de instanties onafhankelijk van elkaar kunnen zijn.

Langlopende grafieken
Grafieken kunnen zijn ontworpen om zeer lang te draaien. Ze kunnen zelfs blijven draaien als een gateway opnieuw wordt opgestart door te pauzeren bij het afsluiten en hervatten bij het opstarten. SFC ondersteunt ook redundante Ignition-instellingen om ervoor te zorgen dat de kaart blijft werken, zelfs als de primaire Gateway uitvalt.

Ontdek Ignition

Plan nu een exclusieve Ignition-demo op locatie

 • Leer hoe Ignition specifiek in jouw bedrijf kan worden toegepast.
 • Stel direct al je vragen en ga dieper in op specifieke softwareaspecten.
 • Ontvang op maat gemaakte oplossingen en deskundig advies.

Start met het bouwen van je eigen Ignition-applicatie

 • Snel en moeiteloos te installeren.
 • Ontdek en benut alle functionaliteiten van de software, zo lang als je wilt.
 • Maak onbeperkt verbinding met tags, PLC’s, databases en apparaten.
 • Beoordeel zelf of Ignition aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet.

Verken Ignition in de online demo-omgeving

 • Geen download of installatie vereist.
 • Bekijk toepassingen voor verschillende industrieën.
 • Pas waarden aan en zie onmiddellijk het resultaat.
 • Leer hoe Ignition processen automatiseert en visualiseert, zelfs zonder programmeerkennis.
 • Ontdek alle mogelijkheden en of Ignition aan jouw behoeften voldoet.
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?