Ignition SQL Bridge module

SQL Bridge Module

Met de SQL Bridge module integreer je PLC’s en SQL-databases

Deze module brengt de kracht van Structured Query Language (SQL) databases naar jouw industriële proces. Met de module kan je een onbeperkt aantal tags en databaseverbindingen gebruiken voor een verbazingwekkend lage prijs. Verplaats gegevens bidirectioneel, log eenvoudig enorme hoeveelheden gegevens, synchroniseer PLC’s met databases, creëer krachtige recept- en batchsystemen, volg complete processen op en nog veel meer. Jouw eigen fantasie is de limiet.

Verplaats gegevens bidirectioneel

De module maakt gebruik van transactiegroepen die functioneren als een bidirectionele gegevensbrug tussen een OPC-server en een SQL-database. Transactiegroepen kunnen vele gegevensgerichte taken uitvoeren, zoals gebeurtenisregistratie, verticale en horizontale gegevensopslag, rijen in een tabel invoegen, gegevens in een specifieke rij opslaan en meer.

SQL Bridge module voor integratie van PLC's met SQL-databases

Belangrijkste functies van de SQL Bridge module

Log eenvoudig gegevens in
De eenvoudigste en krachtigste datalogger op de markt omvat triggers, handshakes, expressies en andere items waarmee je gegevens precies op kan slaan op de manier die jij nodig hebt. Triggers bieden eindeloze mogelijkheden voor gegevensopslag:

 • Opslag van productiesamenvattingen
 • Logboekregistratie van de volgorde van gebeurtenisinformatie
 • Traceren van downtime-gebeurtenissen en meer

Wijs eenvoudig jouw procesgegevens toe aan een willekeurige tabelstructuur en laat de module het werk doen van het maken en beheren van nieuwe tabellen of het schrijven naar bestaande tabellen.

Synchroniseer PLC’s met databases
Breid jouw PLC-adresruimte uit naar een SQL-database met bidirectionele spiegeling, die elke waardeverandering in de PLC of de database uiteinde onmiddellijk weerspiegelt in het andere uiteinde. Bidirectionele spiegeling maakt realtime controle mogelijk via veelgebruikte web-technologieën en andere database-compatibele front-ends. Stel de updatefrequentie voor rijen en velden in (tot tarieven van minder dan één seconde) en maak tweedimensionale lijsten door rijen toe te voegen. Deze module is de eerste en enige software in de branche die deze functionaliteit biedt.

Bouw recept- en batchsystemen
Door jouw proces uit te breiden naar de database met de SQL Bridge module, stelt de volledige bidirectionele toegang van de module jou in staat om een ​​robuust, aangepast recept- en batchsysteem te creëren. Gebruik de database om een onbeperkt aantal recepten op te slaan en pas recepten aan waar en wanneer je maar wil, terwijl alle wijzigingen historisch worden bijgehouden. Zet betrouwbare database-naar-PLC-transacties op met behulp van triggers en handshakes. Maak gebruik van opgeslagen procedures om complexe taken uit te voeren of verouderde transactiesystemen te vervangen.

Volg je processen
Flexibele triggers en databasetabellen stellen je in staat om eenvoudig hele processen te doorlopen. Gebruik dynamische verwijzingen om de index stapsgewijs naar een rij waarden te leiden die vervolgens naar de PLC worden geschreven. Maak complexe triggers, die verwijzen naar meerdere procesvariabelen en expressies, door een eenvoudige expressietaal te gebruiken. Gebruik rijen en velden als timers en tellers door gebruik te maken van de unieke ingebouwde urenteller- en gebeurtenismeterfuncties.

Flexibel en gemakkelijk te gebruiken
Over de hele linie is de SQL Bridge module de duidelijke winnaar voor het koppelen van industriële systemen aan SQL-databases. Met online bewerken kan je direct wijzigingen aanbrengen, zonder jouw proces te stoppen of andere delen van Ignition te beïnvloeden. Je kan stoppen met het vergrendelen van gegevens in eigen boxen, omdat alle gegevens open en toegankelijk zijn in de database. Gebruik flexibele datamodellering zonder veel werk: de module maakt automatisch tabellen, kolommen en meer, in elk formaat. De ingebouwde tabelbrowser stelt jou in staat volledig binnen de Ignition Designer te werken, dus er zijn geen externe programma’s nodig.

Ondersteunde databases

 • Microsoft® SQL server
 • Oracle
 • MySQL
 • MariaDB
 • PostgreSQL
 • Elke database met een JDBC driver

Ontdek Ignition

Plan nu een exclusieve Ignition-demo op locatie

 • Leer hoe Ignition specifiek in jouw bedrijf kan worden toegepast.
 • Stel direct al je vragen en ga dieper in op specifieke softwareaspecten.
 • Ontvang op maat gemaakte oplossingen en deskundig advies.

Start met het bouwen van je eigen Ignition-applicatie

 • Snel en moeiteloos te installeren.
 • Ontdek en benut alle functionaliteiten van de software, zo lang als je wilt.
 • Maak onbeperkt verbinding met tags, PLC’s, databases en apparaten.
 • Beoordeel zelf of Ignition aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet.

Verken Ignition in de online demo-omgeving

 • Geen download of installatie vereist.
 • Bekijk toepassingen voor verschillende industrieën.
 • Pas waarden aan en zie onmiddellijk het resultaat.
 • Leer hoe Ignition processen automatiseert en visualiseert, zelfs zonder programmeerkennis.
 • Ontdek alle mogelijkheden en of Ignition aan jouw behoeften voldoet.
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?