Wat is een PLC (programmable logic controller)?

< Back

Een PLC (programmable logic controller) is een computer speciaal ontworpen om machines en processen te beheersen. Een PLC is vergelijkbaar met een normale PC, want ook hier wordt er gebruik gemaakt van een CPU, geheugen, software en communicatie.

In tegenstelling tot een PC is een PLC ontworpen om te overleven in een robuuste industriële werkomgeving

De componenten die in een PLC zitten zijn onderverdeeld in drie kerngebieden:

De stroomvoorziening en het rek
De centrale verwerkingseenheid (CPU)
De input/output (i/o) sectie.

PLC’s zijn er in vele soorten en maten. Sommige zijn zo klein dat ze zelfs in uw borstzak passen, terwijl andere controlesystemen grote PLC rekken vereisen.