Wat is een PLC (Programmable Logic Controller)?

De afkorting PLC staat voor Programmable Logic Controller. Het is een industriële computer ontworpen voor het besturen van productieprocessen. PLC’s zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je kleine PLC’s die in je broekzak passen en slechts enkele in- en uitgangen hebben, maar ook veel grotere (tot wel 10.000 in- en uitgangen) die hun eigen zware rekken vereisen om ze te kunnen monteren.

Hoe werkt een PLC?

Een PLC bestaat uit ingangen, uitgangen en een CPU (Central Processing Unit). Deze werkt in een constante cyclus welke hierbeneden staat afgebeeld. Er zijn twee typen ingangen:

  • Gegevensinvoer van apparaten en machines:
    • Aan/uit, zoals: mechanische schakelaars en knoppen
    • Hoog/laag, zoals: temperaturen en druksensoren
    • Open/dicht, zoals: pompen en waarden
  • Door mensen gegenereerde gegevensinvoer, zoals: drukknoppen, schakelaars, sensoren van apparaten zoals toetsenborden, aanraakschermen, afstandsbedieningen of kaartlezers
PLC cyclus

Veiligheids PLC’s

Ook zijn er PLC’s die speciaal zijn ontworpen voor het implementeren van veiligheidssystemen. Deze PLC’s worden vaak toegepast als aanvulling op Distributed Control Systems (DCS), waarbij ze bij uitval van functies het proces of de installatie naar een veilige toestand brengen.

Download gratis het factsheet: “7 redenen waarom jij niet moet wachten met de migratie van verouderde PLC’s”

In de maakindustrie zien we vaak hetzelfde probleem met betrekking tot het gebruik van verouderde PLC’s. “De machine draait toch, dus waarom zou ik er budget aan uitgeven?” is de vraag die veel bedrijven stellen. Men kijkt niet naar de machine om zolang die draait, laat staan vervangen. Helaas stapelen de risico’s zich alleen maar op wanneer een verouderde PLC stopt met functioneren. Dit resulteert in een langdurige stilstand en torenhoge kosten. Download dit factsheet en voorkom een hoop onnodige zorgen, langdurige stilstand en torenhoge kosten.

PLC’s en Ignition SCADA/HMI

In de wereld van industriële automatisering werken PLC’s naadloos samen met SCADA- en HMI-applicaties. Deze applicaties maken de met de PLC verzamelde productiedata inzichtelijk op diverse dashboards. Hierbij inspecteert deze applicatie alle data en beslist of er aanpassingen gedaan moeten worden aan de werking van de PLC. Wanneer er wijzigingen nodig zijn, stuurt de applicatie deze instructies terug naar de PLC. Waarna de PLC deze wijzigingen doorvoert.

Ignition heeft verschillende modules waarmee je jouw Ignition-applicatie verbindt met vrijwel elke moderne of oude PLC. Wanneer de PLC data beschikbaar is als Ignition tag, is er nog veel meer mogelijk met deze data door gebruik te maken van de overige Ignition modules.

Met het opkomende Industrial Internet of Things (IIoT) ontstaat er een steeds grotere behoefte aan productiegegevens op afstand. Hierdoor bevinden zich meer PLC’s aan de rand van het netwerk. De communicatie met deze apparaten gaat over lange afstanden waarbij gebruik wordt gemaakt van cellulaire netwerken. Doordat de cyclus voortdurend opnieuw begint, brengt deze hoge frequentie op cellulaire netwerken ongelofelijk hoge kosten met zich mee.

Ignition gebruikt een publish-subscribe protocol om deze hoge kosten te vermijden. De communicatie vanaf de rand van het netwerk wordt hierdoor gestroomlijnd. Terwijl moderne PLC’s moderne communicatieprotocollen gebruiken, hebben oudere PLC’s extra hardware nodig om ze op snelheid te brengen.

De toekomst van PLC’s

Door technische innovaties komen er telkens weer nieuwe producten in de markt. Variërend van apparaten zoals Programmable Automation Controllers (PAC’s) tot industriële software. Echter, ondanks deze vernieuwingen blijven PLC’s populair vanwege hun eenvoud, betaalbaarheid en bruikbaarheid. Organisaties kunnen deze bruikbaarheid nog jarenlang te maximaliseren door de combinatie van de populariteit van PLC’s en een Ignition-applicatie.