Realtime en accurate data op één plek

Een innovatieve all-in-one software-oplossing voor de waslijnen bij Royal FloraHolland

In het kort

Wil je je machines zo efficiënt mogelijk laten draaien? Dan is het essentieel dat machine operators altijd volledig geïnformeerd zijn. Hoe bereiken we dat? Simpel, met razendsnelle en accurate data op één plek. Zo hebben we voor LCS een innovatieve softwareoplossing geïmplementeerd op  de waslijnen bij Royal FloraHolland. Het resultaat? Alle betrokkenen hebben nu continu realtime inzicht, toegankelijk via een overzichtelijk dashboard. Een prachtige optimalisatie waar we jullie graag meer over vertellen.

Over LCS

Ontmoet LCS, een internationale dienstverlener gespecialiseerd in het reinigen van kratten, emmers, trays, karren en pallets – allemaal herbruikbare transportitems (RTI’s). Het bedrijf biedt tevens een full-service optie aan waarbij LCS het gehele wasproces van hun klanten op locatie overneemt.

PLC-Engineers-aan-het-werk-bij-Jan-de-Rijk

De uitdaging bij LCS

Toen LCS gevraagd werd om hun waslijnen te implementeren op Bloemenveiling Aalsmeer, wisten ze dat ze een uitdaging voor de boeg hadden. Op Bloemenveiling Aalsmeer worden dagelijks maar liefst 150.000 bloemenemmers gereinigd, verdeeld over drie productielijnen.

Het ging hierbij dus niet alleen om het reinigen van bloemenemmers; het draaide om het coördineren van mensen, machines en logistiek op een effectieve manier. Dit was het begin van hun zoektocht naar een allesomvattend systeem dat hen flexibel inzicht zou bieden in onderhoud, planning en rapportage. Het ultieme doel was om de controle te verbeteren over hun indrukwekkende 65 meter lange reinigingsmachines.

Om deze complexe taak aan te pakken, wendde LCS zich tot AT-Automation. “AT-Automation had een solide reputatie in het verzamelen van data uit machines en het visualiseren ervan met behulp van het veelzijdige Ignition-platform, wat het perfecte antwoord bood voor het toen nieuwe machinepark in Aalsmeer.”, aldus Jan van Hoef van LCS.

PLC-Engineers-aan-het-werk-bij-Jan-de-Rijk
“Goede samenwerking met het klantbelang duidelijk voorop.”

Ruud Verbeek, LCS

Een maatwerk oplossing

Bij AT-Automation hebben we een Ignition-applicatie specifiek voor deze klant omgedoopt tot  LCS Logic en geïmplementeerd op de waslijnen. Deze slimme software verzamelt volledig automatisch procesgegevens en combineert ze met logistieke data over de te reinigen producten. Dit resulteert in intuïtieve dashboards die de juiste informatie weergeven voor alle betrokkenen, of het nu klanten , leveranciers of LCS-medewerkers zijn.

Dankzij Ignition, dat HMI, SCADA en MES-functionaliteiten combineert, zijn alle bestaande systemen en documenten vervangen. Dit betekent dat medewerkers geen kostbare tijd meer hoeven te verspillen aan het schakelen tussen verschillende systemen en losse Word- en Excel-bestanden voor uiteenlopende taken. Het stelt hen tevens in staat om de planning direct aan te passen en de reinigingsmachines eenvoudig en 24/7 te monitoren, allemaal met behulp van een mobiele telefoon of tablet en met alle veiligheidsregels in acht nemend.

Deze veranderingen resulteerde niet alleen in een efficiënter proces, maar waren ook van vitaal belang voor de facturering van LCS. Gezien hun full-service dienstverlening is het aantal gereinigde producten een belangrijke factor voor de facturen. Voorheen was deze informatie pas aan het einde van de week beschikbaar, wanneer de producten handmatig werden geteld. Ignition registreert het aantal gereinigde producten nauwkeurig per machine, per dag, per dienst en zelfs per tien minuten.

LCS is enthousiast over de mogelijkheden en heeft plannen om de Ignition-applicatie in heel Europa te implementeren. Met Ignition’s onbeperkte en schaalbare karakter, is LCS klaar voor de toekomst!

Ready to master your growth?

Bij AT-Automation streven we ernaar om je groei te versnellen en nieuwe hoogten in efficiëntie te bereiken met onze geavanceerde automatiseringsoplossingen. We geloven sterk in het delen van kennis en het empoweren van individuen om meesters te worden in industriële automatisering. Wil je vrijblijvend advies over hoe onze oplossingen jouw bedrijf kunnen helpen groeien? Laat hieronder je contactgegevens achter.
Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?