Betere inzichten, stabielere productie en minder afval door het gebruik van Ignition

12 januari 2022

Toray-Advanced-Composites-products

Toray Advanced Composites is een toonaangevende leverancier van de lucht- en ruimtevaartindustrie en levert geavanceerde thermohardende en thermoplastische composietmaterialen voor de productie van de nieuwste generatie commerciële, algemene luchtvaart, militaire en onbemande vliegtuigen.

In gesprek met Joris Markenstein

Joris Markenstein is sinds 2019 werkzaam als Project Manager bij Toray Advanced Composites en is verantwoordelijk voor productieverbetering en het ontwikkelen van de volgende generatie productieprocessen voor de productie van thermoplastische composiettapes.

In Nijverdal produceert Toray Advanced Composites hoogwaardige koolstofweefsels en tape voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Belangrijk voor Toray is om inzicht te hebben in het productieproces waarbij met name de temperaturen een belangrijke rol spelen. “Wanneer de temperatuur tijdens het proces te veel afwijkt van de ingestelde waarden dan kan dit invloed hebben op het eindproduct. Om deze waarden inzichtelijk te krijgen verzamelen we de metingen in een database om ze vervolgens visueel overzichtelijk te kunnen presenteren in grafieken”, vertelt Joris.

Waarom AT-Automation?

Joris: “In Amerika werd al tape geproduceerd en in 2019 zijn we ook in Nederland gestart met de productie. Met de aanschaf van de nieuwe machine zijn we, net als onze afdeling in Amerika, gebruik gaan maken van Ignition. Op die manier willen we synergie binnen onze productieprocessen houden. De bal lag vervolgens bij ons om aan de slag te gaan met de implementatie van Ignition.”

Na de aanschaf van de machine is Toray op zoek gegaan naar een Ignition Integrator die kon ondersteunen met de implementatie en het inrichten van de gewenste database, applicaties en visualisatie van de data. Inmiddels ondersteunt AT-Automation met het inrichten van de Microsoft SQL database en het ontwerpen van de schermen.

“De ondersteuning van AT-Automation is met name fijn omdat we samen onze wensen en mogelijkheden onderzoeken. Ze denken met ons mee en dragen suggesties aan om zoveel mogelijk data uit de machine te halen.”

De tweede fase

Nu de initiële implementatiefase is afgerond heeft Toray het advies overgenomen om gebruik te maken van Ignition Perspective. Na deze transitiefase kan in de toekomst veel effectiever opgeschaald worden en beschikken de operators over toegankelijke en overzichtelijke schermen op verschillende devices.

“Door de heldere communicatie met het team van AT-Automation zijn we in staat een overwogen keuze te maken voor een duurzaam en flexibel productieproces. Dit, samen met de intensieve kennisoverdracht, geeft ons de mogelijkheid om straks zelf aan de slag te gaan met gewenste verbeteringen en uitbreidingen.”

Ontdek wat Ignition voor jou kan doen!

Wij laten het je graag zien tijdens een persoonlijke demo. 

✅ Onze experts komen graag bij jou langs om alles toe te lichten (indien gewenst is een online demo ook mogelijk)
✅ Toegespitst op jouw wensen & behoeften
✅ Wij laten een aantal Ignition-applicaties zien, waarin alle mogelijkheden zichtbaar zijn
✅ Je krijgt persoonlijk antwoord op al jouw vragen door onze experts

 

100% gratis & vrijblijvend

Anderen bekeken ook

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life

Windows Server 2012/R2 binnenkort end-of-life Het belang van compatibiliteit, beveiliging en efficiëntie voor de bedrijfsvoering In dit artikel Naderende gevolgen voor jouw Windows Server 2012/R2 Welke stappen kun je nemen? Zorgeloos upgraden: Check de compatibiliteit...

Lees meer
Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans nieuwe mede-eigenaar AT-Automation in Weert

Bart Mans is per 1 januari 2023 ingestapt als partner en is nu samen met oprichter Ard Triepels de trotse eigenaar van AT-Automation. Met de toetreding van Bart Mans tot de directie zijn we klaar voor de verdere groei en professionalisering van het bedrijf.

Lees meer
Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Schaalbare industriële automatiseringsoplossingen

Ontdek direct hoe toekomstbestendig jouw SCADA-systeem is aan de hand van een checklist. Heb je vragen met “nee” beantwoord? Meld je dan aan voor het webinar op dinsdag 21 juni 2022 en maak kennis met onze schaalbare industriële automatiseringsoplossing.

Lees meer
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?