Ignition MES Enterprise module

MES Enterprise

Creëer een MES Enterprise en beheer gegevens voor al jouw wereldwijde faciliteiten
De MES Enterprise module biedt naadloze automatische synchronisatie, waardoor materialen, apparatuur, productieschema’s, inventaris, werkinstructies en meer op het juiste moment op de juiste plaats worden afgeleverd. Productieresultaten worden in realtime doorgegeven aan de bedrijfsarchitectuur, waardoor live productiebewaking in jouw gehele onderneming mogelijk wordt.

Minimale configuratie

Deze module is ingebouwd in de Sepasoft MES Suite en combineert de Ignition Gateway netwerkfunctionaliteit. Hierdoor wordt de configuratie teruggebracht tot een paar eenvoudige instellingen. Er zijn geen extra aankopen of installaties vereist buiten de standaard Sepasoft MES Suite.
Ignition MES Enterprise module

Belangrijkste functies van de MES Enterprise module

On-Prem, op de rand van jouw netwerk of naar de Cloud
Met behulp van de Ignition Gateway netwerkfunctionaliteit stelt deze module een gebruiker in staat om MES-bedrijfsservers te creëren op elke locatie in zijn wereldwijde operatie. Je kan elke Ignition-server aanwijzen als lid van jouw MES-onderneming, inclusief Ignition Edge-servers en / of in de Cloud gehoste Ignition-servers.

Blijf gesynchroniseerd in jouw hele onderneming
Met de MES Enterprise module worden alle essentiële productiegegevens automatisch gedistribueerd naar servers binnen jouw MES-onderneming, alleen daar waar ze nodig zijn. Met een eenvoudige configuratie zijn materialen, apparatuur, productieschema’s, inventaris, werkinstructies en meer op het juiste moment op de juiste plaats, zodat jouw productie soepel blijft verlopen.

Snel noodherstel
Alle configuratiegegevens worden gesynchroniseerd met andere servers binnen jouw MES-architectuur en bieden een up-to-date back-up van productiegegevens. Dit betekent dat elke server binnen deze architectuur snel kan worden hersteld naar de productiestatus zonder enig gegevensverlies. Het herstellen van jouw gegevens is net zo eenvoudig als het aansluiten van een nieuwe server. Kritieke toekomstige productiegegevens worden automatisch hersteld, waardoor uitvaltijd tot een minimum wordt beperkt. Bovendien ondersteunt deze module Ignition-redundantie, waardoor realtime failover naar back-upservers mogelijk is.

Houd essentiële metadata bij met artefacten
Met behulp van de ingebouwde artefacten kan alle informatie die essentieel is voor jouw onderneming worden toegewezen aan activiteiten, apparatuur, mensen, materialen, planningen, partijen en meer. De informatie kan bestaan ​​uit werkinstructies, kalibratierecords, testinstructies, testresultaten, machine-instellingen en nog veel meer. Het gegevensformaat is flexibel en omvat tabellen, lijsten, afbeeldingen, binaire gegevens of zelfs pdf’s en wordt gesynchroniseerd met de juiste MES-server in de context van de grotere MES-afbeelding.

Gecentraliseerde configuratie en bewaking van apparatuur

De apparatuur architectuur voor jouw gehele onderneming kan centraal worden geconfigureerd of, afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, lokaal. Dit terwijl wijzigingen automatisch worden gesynchroniseerd met de juiste servers binnen uw MES-onderneming. MES-systeemprestaties kunnen lokaal of centraal worden geanalyseerd. Met het nieuwe monitoring-component kan een grotere granulariteit van de prestaties worden bekeken, waaronder analyse-items, MES-databasequery’s en nog veel meer.

Log met wijzigingen
Alle wijzigingen die in een MES-configuratie worden aangebracht, zoals materiaal, apparatuur schema’s en meer, worden automatisch geregistreerd. Gebruik de nieuwe changelog-component om snel het volledige audit-track te bekijken, inclusief de locatie, datum, type wijziging, verantwoordelijke persoon en meer.

Integratie van Business Connector
De Business Connector module kan productiegegevens, zoals productieschema’s, materialen en meer, automatisch synchroniseren met ERP’s of andere bedrijfssystemen. Deze gegevens kunnen automatisch binnen jouw hele onderneming worden gesynchroniseerd als onderdeel van deze module.

Ongeëvenaarde waarde
Deze module biedt een verenigd MES-systeem met gecentraliseerde configuratie, wat resulteert in meer verantwoording en betere samenwerking bij productieplannen. Met ingebouwde synchronisatie van productiegegevens binnen de hele onderneming, worden zowel implementatietijd als onderhoudskosten aanzienlijk verminderd. Deze functie doorbreekt de data-eilandbarrières, waardoor productieresultaten op alle niveaus van jouw bedrijf in realtime zichtbaar worden. Het proces van het identificeren en oplossen van productieproblemen wordt aanzienlijk versneld en de voortgang van de productie wordt in de gaten gehouden. Gecentraliseerde systeembewaking biedt inzicht in de MES-architectuur, inclusief communicatieverbindingen, status van servers en algemene systeemprestaties om problemen vroegtijdig te detecteren en op te lossen. Deze functies zijn essentieel voor een moderne bedrijfsbrede MES-implementatie. 

Probeer Ignition gratis uit, voor zo lang als jij wilt!

Ontdek zelf waarom Ignition het ultieme platform is voor het bouwen en implementeren van industriële applicaties.

Enkele bedrijven die afhankelijk zijn van Ignition

Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?