Ignition Batch Procedure module

Batch Procedure Module

Grafische receptenbewerker

Bewerk recepten eenvoudig op één gebruiksvriendelijk scherm met behulp van moderne drag-and-drop technologie. Omdat er minder systeemtraining en ontwikkelingswerk nodig is, kunnen receptschrijvers en Operations-medewerkers zich gemakkelijker op het product richten.

Scheiding van recepten en apparatuurbediening

Geef receptschrijvers en besturingssysteemingenieurs de kans om zich te specialiseren in hun onafhankelijke rol. Met de scheiding van recepten en apparatuurbesturing worden de engineering- en trainingskosten verlaagd gedurende de gehele levenscyclus van het productieproces.

Ignition Recipe & Changeover module

Belangrijkste functies van de Settings & Changeover module

Gouden batch vergelijken
Richt je op het optimale recept (“Golden Batch”) door te onderzoeken welke factoren tot het meest succesvolle resultaat hebben geleid. Met toegang tot grote hoeveelheden gegevens van hoge kwaliteit kunnen zowel effectieve processen als problematische gebeurtenissen worden herleid naar specifieke batches.

Realtime batchstatus
Stel operators in staat om eenvoudig de status van een batch te controleren zonder een SFC-grafiek. Omdat er minder navigatie en drill-down nodig is om een batch te controleren, kunnen operators zich concentreren op de productie.

Gebruikssituaties batchprocedure
Beheer ISA-88 batchprocessen, productieproceduregestuurde workflows en hybride processen in één toolset. Vereenvoudig het onderhoud en verlaag de totale eigendomskosten met een uniforme oplossing die eenvoudig past in verschillende soorten protocollen en workflows.

Ingebouwde interface voor User Defined Type (UDT)
Stroomlijn de configuratie en beperk fouten tot een minimum met toegang tot een ingebouwde UDT-interface. Breng een UDT eenmaal in kaart voor veldapparatuur en elke instantie van deze UDT wordt automatisch geconfigureerd.

Dynamische dashboards
Deel zinvolle informatie met behulp van realtime dashboards op maat van de behoeften van je bedrijf.

No-nonsense licenties
Als de organisatie groeit, kun je het batchsysteem schalen zonder dat je meer capaciteit hoeft aan te schaffen. Gebruikers, schermen, rapporten en aansluitingen op veldapparatuur zijn onbeperkt binnen een sitelicentie.

Best-in-class HMI
De Batch Procedure module is een van de weinige oplossingen met een geïntegreerde HMI. In tegenstelling tot alternatieven is het niet nodig om apart een HMI-oplossing aan te schaffen of om tags in kaart te brengen in een aangepaste API.

Meerdere overdrachtsmethoden
Kies uit meerdere methoden voor materiaaloverdracht die het beste aansluiten bij de bestaande apparatuur in het veld. Met de mogelijkheid om verschillende recepten op elke eenheid uit te voeren, past de Batch Procedure module zich gemakkelijk aan de bestaande processen van de organisatie aan.

Elektronische handtekeningen
Bevorder verantwoording en naleving binnen het productieproces door goedkeuringen aan te tonen met elektronische handtekeningen. Neem een willekeurig aantal elektronische handtekeningen van verschillende rollen op in het batchrecept om ervoor te zorgen dat goedkeuringen correct worden gedocumenteerd voor historische registratie.

Elektronische batchrecords
Zorg ervoor dat kritieke procedures worden gevolgd en automatisch worden gedocumenteerd om de resultaten van elke processtap aan te tonen. Deze gegevens worden opgeslagen in elektronische batchrecords en eenvoudig bekeken naast documenten met kwaliteits- en traceerbaarheidsgegevens.

Eenvoudige ad-hoc analyse
Lokaliseer de bron van kwaliteitsproblemen en inconsistentie met aanpasbare ad-hoc analyses, waarmee gebruikers unieke combinaties van gegevenswaarden, filters, groepen en orders kunnen selecteren. Analyseer onbeperkte hoeveelheden productiegegevens uit het verleden om trends te identificeren en succesvolle werkwijzen door te voeren naar toekomstige operaties en planningen.

Door gebruiker gedefinieerde batchparameters
Maak aangepaste parameters om het batchproces van uw organisatie goed weer te geven. Definieer het tagtype, aangepaste berekeningen, gegevenstypen, minimum & maximumwaarden en meer.

Herbruikbare sjablonen
Eenheidsprocedures of -bewerkingen kunnen worden gesjabloneerd en hergebruikt voor een snellere en eenvoudigere ontwikkeling van recepten. Met behulp van deze functionaliteit wordt er minder tijd besteed aan vermijdbare en repetitieve configuratietaken.

Synchronisatie van productiegegevens voor meerdere sites
Verbeter de zichtbaarheid en betrouwbaarheid in de hele onderneming door eenvoudig schema’s, productieresultaten en meer te delen op meerdere locaties en servers. Dankzij de kant-en-klare functionaliteit zijn integratiewerkzaamheden en aangepaste codering aanzienlijk minder.

Documentbeheer
Beheer productiegerelateerde documenten veilig en eenvoudig om complexe handmatige processen beter herhaalbaar en consistenter te maken. Maak en distribueer documenten die operators kunnen invullen en opslaan met batchgegevens voor historische records. Meer informatie over Document Management Module.

IIoT/MQTT functionaliteit
Voorkom verlies van historische gegevens, optimaliseer de netwerkbandbreedte en verbeter de beveiliging door gebruik te maken van IIoT, met ingebouwde MQTT en OPC/UA ondersteuning.

Aangepaste parameterberekeningen
Houd rekening met de aangepaste vereisten van uw organisatie in batchparameters met dynamische berekeningen. Bereken ingrediënthoeveelheden op basis van concentratie, bepaal de mengtijd op basis van vochtigheid of temperatuur en nog veel meer.

Vereenvoudigd validatieproces
Vereenvoudig compliance validatie met behulp van ingebouwde tools zoals versiebeheer en een gedetailleerd wijzigingslogboek om specifieke validatiegebieden aan te pakken in plaats van het hele proces opnieuw te valideren. Alle wijzigingen in de batchconfiguratie worden automatisch vastgelegd in een compleet controletraject met de locatie, datum, het type wijziging, de verantwoordelijke persoon en nog veel meer.

SCADA/HMI integratie
Bespaar uren maatwerk door MES, SCADA, HMI en meer te beheren op één platform met een uniforme operatorinterface en ontwerptools.

Synchronisatie met ERP-systemen
Maak een verbinding met uw ERP- of hoger bedrijfssysteem zonder aangepaste ontwikkeling of de last van het onderhouden van grote hoeveelheden scripts na verloop van tijd. Ingewikkelde scripts worden vervangen door een gebruiksvriendelijke visuele interface om de communicatie op te volgen en gegevens tussen systemen in kaart te brengen.

Ontdek Ignition

Plan nu een exclusieve Ignition-demo op locatie

 • Leer hoe Ignition specifiek in jouw bedrijf kan worden toegepast.
 • Stel direct al je vragen en ga dieper in op specifieke softwareaspecten.
 • Ontvang op maat gemaakte oplossingen en deskundig advies.

Start met het bouwen van je eigen Ignition-applicatie

 • Snel en moeiteloos te installeren.
 • Ontdek en benut alle functionaliteiten van de software, zo lang als je wilt.
 • Maak onbeperkt verbinding met tags, PLC’s, databases en apparaten.
 • Beoordeel zelf of Ignition aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet.

Verken Ignition in de online demo-omgeving

 • Geen download of installatie vereist.
 • Bekijk toepassingen voor verschillende industrieën.
 • Pas waarden aan en zie onmiddellijk het resultaat.
 • Leer hoe Ignition processen automatiseert en visualiseert, zelfs zonder programmeerkennis.
 • Ontdek alle mogelijkheden en of Ignition aan jouw behoeften voldoet.
Open chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kan ik je ergens mee helpen?