Ignition MQTT Engine module

MQTT Engine Module

Bidirectionele communicatie via MQTT-apparaten aan de rand van het netwerk

Bouw IIoT-applicaties op een MQTT Message-Oriented Middleware-infrastructuur (MOM) met deze module. Biedt een pad om gegevens te leveren aan zowel operationele als zakelijke applicaties terwijl de gegevensbandbreedte wordt verminderd. Je kan de MQTT publish-and-subscribe-methodologieën gebruiken om gegevens in de Ignition-applicatie te injecteren door deze module in staat te stellen de gegevens van MQTT-servers te verbinden, waardoor een uiterst efficiënte en robuuste IIoT-architectuur met Ignition ontstaat.

Maakt gebruik van Edge Gateways

De MQTT Engine module maakt gebruik van Edge Gateways die het gepatenteerde protocol naar de rand van het netwerk duwen. Hierdoor ontstaat er één pijplijn voor alle gegevens, waardoor de doorvoer en de efficiëntie van data-acquisitie binnen de hele onderneming toeneemt. MQTT-compatibele apparaten die de Cirrus Link Sparkplug Topic en Payload ondersteunen, kunnen ook rechtstreeks op deze infrastructuur worden aangesloten en profiteren van dezelfde voordelen. Deze oplossing is vooral handig voor applicaties op grote schaal.

MQTT Engine module architectuur

Belangrijkste functies van de MQTT Engine module

Verhoog datadoorvoer en efficiëntie
MQTT-berichten bieden een extreem efficiënt gebruik van de transportlaag om vaker en sneller meer gegevens te verzenden en te ontvangen. Dit wordt bereikt door het naar de rand van het netwerk te duwen of door het MQTT-apparaat direct gegevens te laten publiceren, wat de prestaties van de algehele oplossing enorm verhoogt. Ook biedt dit een mechanisme om meer gegevens op te halen. Buiten PLC’s en RTU’s, ook van andere apparaten zoals camera’s of sensoren. Hierdoor ontstaat er een groter systeembewustzijn en wordt er een verbeterde controle bereikt.

Open source tools voor apparaat integratie van derden
Deze module implementeert de Cirrus Link Sparkplug MQTT Topic and Payload Specification. Het beschrijft de methodologie van hoe MQTT-geactiveerde apparaten of Edge Gateways verbinding moeten maken met Ignition. Hiermee beschikken externe apparaat fabrikanten over de open source-tools die nodig zijn om hun producten in staat te stellen verbinding te maken met de MQTT-middleware-infrastructuur en met deze module Ignition. De tools zijn gebaseerd op open source standaarden.

Zelflerende gegevenstags
Deze module abonneert zich op de gegevens van de edge-gateways via MQTT-servers. Bij elke eerste verbinding leert het alle datatags en maakt het deze onmiddellijk in Ignition. Nadat tags zijn gemaakt, zijn hun gegevenswaarden onmiddellijk beschikbaar en worden ze voortdurend bijgewerkt wanneer nieuwe waarden vanuit het veld worden gepubliceerd. Deze functie produceert een zelfbewust IIoT dat dynamisch wordt bijgewerkt. Dat wordt gedaan door snel alle bestaande en nieuw gemaakte datatags te leren en ze direct beschikbaar maakt voor het hele Ignition-platform. Met deze module maak je eenvoudig verbinding met jouw gegevens en kan je alles bouwen met ontwikkeltools van Ignition.

Uitzonderlijke redundantie en beveiliging
Schaalbaarheid, noodherstel, hoge beschikbaarheid en verbeterde beveiliging zijn mogelijkheden van de MOM-infrastructuur. Hierbij zorgen de Edge Gateways voor het pollen van gegevens. De Edge Gateways maken een inkomende verbinding met de MQTT-servers. Daarbij sluit een TLS-beveiliging alle poorten via hun netwerkverbinding af. Het niet open hebben van een poort verhoogt de beveiliging van het systeem en sluit veel typische aanvalsmogelijkheden af. Ten tweede hebben de Edge Gateways controle over zowel hun netwerkpad als de gebruikte MQTT-server. De Edge Gateway weet wanneer het een primair communicatiepad verliest en zal naar een secundair pad gaan, hij is zich ook bewust van wanneer het primaire communicatiepad terugkeert. Als een MQTT-server uitvalt, maakt de Edge Gateway verbinding met de volgende beschikbare server. Met deze functies wordt de uptime verbeterd met snellere erkenningen wanneer er zich problemen voordoen.

Automatische systeemstatusstatistieken
Wanneer deze module de tags voor gegevens maakt, worden ook statistieken gemaakt om de gezondheid van het systeem te volgen. Deze statistieken zijn gegevenspunten met geschiedenis die waardevolle informatie bieden bij het diagnosticeren van problemen binnen het algehele systeem. De MQTT Engine module creëert metrische gegevens voor het eindapparaat, de edge-gateways en de MOM-infrastructuur met betrekking tot beschikbaarheid en verloren connectiviteit. Deze statistieken worden gepresenteerd met vooraf gebouwde schermen om te bekijken of een klant de datapunten kan gebruiken om schermen te bouwen die specifiek zijn afgestemd op hun eigen vereisten.

Ontdek Ignition

Plan nu een exclusieve Ignition-demo op locatie

 • Leer hoe Ignition specifiek in jouw bedrijf kan worden toegepast.
 • Stel direct al je vragen en ga dieper in op specifieke softwareaspecten.
 • Ontvang op maat gemaakte oplossingen en deskundig advies.

Start met het bouwen van je eigen Ignition-applicatie

 • Snel en moeiteloos te installeren.
 • Ontdek en benut alle functionaliteiten van de software, zo lang als je wilt.
 • Maak onbeperkt verbinding met tags, PLC’s, databases en apparaten.
 • Beoordeel zelf of Ignition aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet.

Verken Ignition in de online demo-omgeving

 • Geen download of installatie vereist.
 • Bekijk toepassingen voor verschillende industrieën.
 • Pas waarden aan en zie onmiddellijk het resultaat.
 • Leer hoe Ignition processen automatiseert en visualiseert, zelfs zonder programmeerkennis.
 • Ontdek alle mogelijkheden en of Ignition aan jouw behoeften voldoet.

Luister naar Master your Growth de podcast

Ben je klaar om je productieproces naar een hoger niveau te tillen? Luister dan naar dé podcast over het verkrijgen van inzicht in je productieproces! 

Luister nu op Spotify 🎧

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

We hebben je aanmelding succesvol ontvangen!

Start chat
💬 Hulp nodig?
Hi👋
Kunnen we je ergens mee helpen?